Gehandicaptenzorg
Amersfoort en Utrecht

Routes tot diploma Verzorgende-IG / Medewerker maatschappelijke zorg, niveau 3

Werk je graag zo zelfstandig mogelijk aan het behalen van jouw Verzorgende-IG / Maatschappelijke Zorg diploma? Of werk je liever klassikaal met een vaste groep medestudenten? Of ben je juist nog aan het ontdekken of de zorg en het niveau goed bij jou passen? Binnen ROC Midden Nederland heb je drie verschillende routes die je kan doorlopen om tot het diploma Verzorgende IG / Maatschappelijke zorg te komen.

Wat past het beste bij jou: nog aan het ontdekken of juist zelfstandig dan wel klassikaal je diploma halen?

Opleiden in certificaten (derde leerweg)

Wil je kijken of de zorg wat voor jou is? Via opleiden in certificaten wordt je opgeleid voor specifieke taken in de zorg

Persoonlijke leerroute (BBL of derde leerweg)

Jouw persoonlijke leerroute, op basis van eerdere diploma's en/of (werk)ervaring, in jouw eigen tempo doorlopen

Klassikale leerroute (BOL of BBL)

Klassikaal, samen met een vaste groep studenten. Deze route kan zowel BOL als BBL gevolgd worden.
We helpen je graag ontdekken wat het beste bij jou past!

Opleiden in beroepsthema's

In al ons nieuwe onderwijs, word je opgeleid in 'Beroepsthema's'. Beroepsthema’s zijn modules waarin de werkprocessen en kerntaken voor het beroep centraal staan. Deze beroepsthema’s hebben we samen met jouw werkgever bepaald, zodat jij altijd op de hoogte bent van de meest up-to-date kennis over de zorg. Elk beroepsthema is opgebouwd rond een levensechte casus uit de praktijk. Voor meer informatie over 'beroepsthema's' kun je terecht op deze pagina.

Je leert online, op school en in de praktijk. Samen met je studentcoach houd je je studievoortgang en professionele ontwikkeling in de gaten. De online leeromgeving helpt daarbij: daar vind je een overzicht van alle beroepsthema’s, de lesstof en de (huiswerk)opdrachten.

Elk beroepsthema sluit je af met een eindopdracht. De eindopdrachten bereiden je voor op je eindexamens. De eindexamens nemen we af in de praktijk: dat is dus het echte werk!

Ouderenzorg

Voorbeeld beroepsthema: Basiszorg verlenen

We helpen je graag te ontdekken wat het beste bij jou past !