STAP-budget

STAP-budget

Je kunt (onder voorwaarden) één keer per jaar het STAP-budget van maximaal €1000,- krijgen voor een opleiding, cursus of training.

Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Dit is in de plaats gekomen van de mogelijkheid om scholingskosten af te trekken van de aangifte inkomstenbelasting.

Werk verandert snel bijvoorbeeld door automatisering en technologie. Door je te blijven ontwikkelen versterk je je positie op de arbeidsmarkt. Door je bij te scholen of om te scholen kun je voorkomen dat je je baan verliest of je vindt makkelijker ander werk.

Tijdvak september - oktober

In dit tijdvak kun je een aanvraag voor een scholing doen die je dan uiterlijk 31 januari moet starten.

Veel gestelde vragen

We hebben een aantal meest voorkomende vragen op een rij gezet. Kijk in ieder geval ook op het STAP-portaal van het UWV.

Wat moet je doen voor het STAP-budget?

 1. Stap 1 | Oriënteren

  Je hebt je georiënteerd, informatie opgevraagd en een besluit genomen.

 2. Stap 2 | Keuze gemaakt

  Je meldt je aan voor een cursus, training of opleiding.

 3. Stap 3 | Aanmelden

  Je ontvangt van ons een bewijs van aanmelding.

 4. Stap 4 | Aanvragen

  Vraag de subsidie aan (1 september) op het STAP-portaal van het UWV.

 5. Stap 5 | Bericht UWV

  Binnen vier weken krijg je bericht; toekenning of afgewezen.

 6. Stap 6 | Starten

  Bij toekenning kun je starten. Maar dat kan óók zonder STAP-budget.

stap

Wat moet je doen voor het STAP-budget?

Je wilt een training, cursus of opleiding volgen. Je hebt je georiënteerd en een besluit genomen. Je meldt je aan bij ons op de website. Je krijgt van ons een bewijs van aanmelding en je gaat daarmee naar het STAP-portaal van het UWV. Daar vraag je de subsidie voor de scholing aan. Je krijgt van het UWV bericht of je aanvraag goedgekeurd is of niet. Als het is goedgekeurd krijg je van ons bericht over het vervolg zoals bijvoorbeeld definitieve inschrijving. Het UWV betaalt de subsidie van maximaal € 1.000,- direct aan ons. Op het aangeven moment start je met de opleiding.

Volledig aanbod van opleidingen voor volwassenen

Je kunt al ons scholingsaanbod natuurlijk ook zonder het STAP-budget volgen. Je hoeft dus niet het STAP-budget aan te vragen! Als je aanvraag bijvoorbeeld is afgewezen kun je wel starten met een opleiding, maar dan krijg je geen subsidie.

Wil je weten welk aanbod we hebben aan trainingen, cursussen en opleidingen. Kijk dan eens op de website van Bedrijfsopleidingen

"Die omscholing naar de zorgsector was voor mij echt de beste stap die ik in de afgelopen tien jaar heb gemaakt!"