Student Installatietechniek

Opleidingen voor anderstaligen

Bij ROC Midden Nederland kun je ook terecht als je een vooropleiding in het buitenland hebt gevolgd en nog beperkte kennis van de Nederlands taal hebt. We bieden namelijk beroepsopleidingen aan voor anderstaligen en geïntegreerde trajecten met extra taal en extra begeleiding. Deze opleidingen starten twee tot vier keer per jaar. Je leert een vak en tegelijkertijd de Nederlandse taal. Aan het einde van de opleiding heb je een mbo-diploma en voldoende kennis van het Nederlands om het vak goed uit te voeren.

Bij elke opleiding kan extra hulp georganiseerd worden, zoals maatwerk voor een student. Bij een aantal van onze colleges is de opleidingen ook in groepsverband te volgen op niveau 2 of entree. Daar is de extra hulp al standaard onderdeel van de opleiding.

Diploma behaald? Dan kun je aan het werk of doorstromen naar een opleiding op een volgend niveau. Soms kan een opleiding versneld worden afgerond. Ons slagingspercentage is 85%.

Wil je zo’n opleiding volgen of ken je iemand die zo’n opleiding wil volgen? Of werk je bij een gemeente en zoek je een passend traject voor een cliënt? Bel of mail gerust voor een persoonlijk advies over opleidingen voor anderstaligen.