Inhoud opleiding
Als zelfstandig werkend kok runt u in uw eentje de keuken. U zorgt ervoor dat uw gasten kunnen genieten. U plaatst bestellingen en kunt onafhankelijk een menu samenstellen én bereiden. Kortom, de keuken heeft voor u geen geheimen. Tijdens de opleiding leert u zelfstandig initiatieven nemen om de samenstelling van de menukaart en de werkwijze in de keuken aan te passen. Daarnaast vergroot u uw bestaande kennis en vaardigheden op het gebied van het bereiden van diverse gerechten. Het accent tijdens de opleiding ligt, naast de theorie, vooral op de praktijk. Aanbod tijdens de opleiding komen:
- Menukennis
- Gastronomie
- Hygiëne volgens HACCP-normen
- Luxe gerechten
- Kostprijsberekening
- Administratie
- Kwaliteitszorg
- Automatisering in de keuken
Locatie
U volgt de lessen in de Kookstudio Horeca & Toerisme College, Newtonbaan 12, 3439 NK Nieuwegein
Toelatingseisen
U bezit het (Branche)diploma kok of heeft minimaal drie jaar relevante werkervaring.
Studiebelasting
De opleiding duurt één jaar, bestaat uit 27 bijeenkomsten. De lesdag is op maandag 12.00 - 19.00 uur. We starten in september.
Certificering/diploma
De opleiding wordt afgesloten met proeven van bekwaamheid. Na het succesvol afronden van deze proeven ontvangt u een door de branche erkend diploma.
Kosten
Cursusgeld kok € 3.687,-*, examengeld € 312,-* boekengeld en licentie online leeromgeving € 130,-*. We gaan ervan uit dat u beschikt over een laptop/tablet, kokskleding en professioneel messenset. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.
Vervolgmogelijkheden
Met dit erkende diploma kunt u als zelfstandig kok aan het werk. Natuurlijk kunt u uzelf ook verder ontwikkelen. We gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Gespecialiseerd kok, Leermeester en/of het behalen van erkende opleidingen zoals bijvoorbeeld wijncertificaat.