Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig Werkend Kok niveau 3

Het accent in de koksopleiding ligt voornamelijk op de praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier. U werkt al geruime tijd in de keuken als ongediplomeerd kok. Met deze koksopleiding combineren we uw liefde voor eten en koken met kennis over voeding en leert u nieuwe technieken en vaardigheden. Uw creativiteit blijkt grenzeloos!

  • Vooropleiding

    Kok of werkervaring
  • Startdatum

    September
  • Lestijden

    Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
  • Locatie

    Kookstudio Smaak Utrecht
  • Duur

    Eén jaar
  • Kosten

    € 3.580,- zie onder
  • Diploma

    Branchediploma SVH

Inhoud opleiding

Als zelfstandig werkend kok runt u in uw eentje de keuken. U zorgt ervoor dat uw gasten kunnen genieten. U plaatst bestellingen en kunt onafhankelijk een menu samenstellen én bereiden. Kortom, de keuken heeft voor u geen geheimen. Tijdens de opleiding leert u zelfstandig initiatieven nemen om de samenstelling van de menukaart en de werkwijze in de keuken aan te passen. Daarnaast vergroot u uw bestaande kennis en vaardigheden op het gebied van het bereiden van diverse gerechten. Het accent tijdens de opleiding ligt, naast de theorie, vooral op de praktijk. Aanbod tijdens de opleiding komen:

  • Menukennis
  • Gastronomie
  • Hygiëne volgens HACCP-normen
  • Luxe gerechten
  • Kostprijsberekening
  • Administratie
  • Kwaliteitszorg
  • Automatisering in de keuken

Locatie

U volgt de lessen in de professionele kookstudio Smaak Utrecht. De studio heeft verschillende keukens en lesruimtes tot onze beschikking. In deze professionele werkt u met apparaten en materialen waar chefs alle dagen mee werken.

Toelatingseisen

U bezit het (Branche)diploma kok of heeft minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Studiebelasting

De opleiding duurt één jaar, bestaat uit 27 bijeenkomsten. De lesdag is op dinsdag van 10.00 – 17.00 uur. We starten in september.

Certificering/diploma

De opleiding wordt afgesloten met proeven van bekwaamheid. Na het succesvol afronden van deze proeven ontvangt u een door de branche erkend diploma.

Kosten

Cursusgeld kok € 3.580,-, examengeld € 303,-, boekengeld (zelf aan te schaffen) € 150.-, optioneel: kleding/messenset € 250,-. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW.
Prijzen gelden als indicatie [schooljaar 2017-2018]. De prijzen van schooljaar 2018-2019 zijn nog niet vastgesteld. We verwachten geen grote prijswijzigingen.

Vervolgmogelijkheden

Met dit erkende diploma kunt u als zelfstandig kok aan het werk. Natuurlijk kunt u uzelf ook verder ontwikkelen. We gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden.

Denk bijvoorbeeld aan Gespecialiseerd kokLeermeester en/of het behalen van het wijnbrevet SWEN 2

Heeft u een vraag?