Zelfstandig werkend kok

Zelfstandig Werkend Kok niveau 3

  • Niveau 3
  • Volwassenenonderwijs

Met het accent op de praktijk

Het accent in de koksopleiding ligt voornamelijk op de praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier. U werkt al geruime tijd in de keuken als ongediplomeerd kok. Met deze koksopleiding combineren we uw liefde voor eten en koken met kennis over voeding en leert u nieuwe technieken en vaardigheden. Uw creativiteit blijkt grenzeloos!

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Niveau 3

Duur

1 jaar

Startdatum

September 2022

Kosten

€ 3.687,- zie onder

Vooropleiding

Kok of werkervaring

Lestijden

Dinsdag 14.00 - 21.00 uur

Inhoud opleiding

Als zelfstandig werkend kok runt u in uw eentje de keuken. U zorgt ervoor dat uw gasten kunnen genieten. U plaatst bestellingen en kunt onafhankelijk een menu samenstellen én bereiden. Kortom, de keuken heeft voor u geen geheimen. Tijdens de opleiding leert u zelfstandig initiatieven nemen om de samenstelling van de menukaart en de werkwijze in de keuken aan te passen. Daarnaast vergroot u uw bestaande kennis en vaardigheden op het gebied van het bereiden van diverse gerechten. Het accent tijdens de opleiding ligt, naast de theorie, vooral op de praktijk. Aanbod tijdens de opleiding komen:

  • Menukennis
  • Gastronomie
  • Hygiëne volgens HACCP-normen
  • Luxe gerechten
  • Kostprijsberekening
  • Administratie
  • Kwaliteitszorg
  • Automatisering in de keuken

Locatie

U volgt de lessen in de Kookstudio Horeca & Toerisme College, Newtonbaan 12, 3439 NK Nieuwegein

Toelatingseisen

U bezit het (Branche)diploma kok of heeft minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Studiebelasting

De opleiding duurt één jaar en bestaat uit 24 bijeenkomsten. De lesdag is op dinsdag 14.00 - 21.00 uur. We starten in september.

Diploma

De opleiding wordt afgesloten met proeven van bekwaamheid. Na het succesvol afronden van deze proeven ontvangt u een door de branche erkend diploma SVH.

Kosten

Cursusgeld kok € 3.687,-*, examengeld € 312,-* boekengeld en licentie online leeromgeving € 130,-*. We gaan ervan uit dat u beschikt over een laptop/tablet, kokskleding en professioneel messenset. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Vervolgmogelijkheden

Met dit erkende diploma kunt u als zelfstandig kok aan het werk. Natuurlijk kunt u uzelf ook verder ontwikkelen. We gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Gespecialiseerd kokLeermeester en/of het behalen van erkende opleidingen zoals bijvoorbeeld wijncertificaat. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze cursus, neem dan contact op met Désirée Verhagen, telefoon 06 30 48 17 48.