Verzorgende Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland

Verzorgende-IG, verkort 1 jaar (BBL)

  • Niveau 3
  • Volwassenenonderwijs

Voor medewerkers met een relevant diploma zorg of welzijn

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers die al een relevant diploma vanuit zorg of welzijn hebben en relevante werkervaring. Daardoor is het mogelijk de opleiding tot Verzorgende-IG in één jaar te behalen. Met het diploma kunnen de deelnemers werken in de verpleeg-, verzorgingshuizen en thuiszorg (VVT).

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Niveau 3

Duur

1-2 jaar

Startdatum

Op maat opleiden: instroom elke maand mogelijk!

Kosten

€ 306,-

Vooropleiding

Oud vakdiploma verzorgende

Lestijden

Eén/twee dag(en) per week

Inhoud opleiding

Op basis van gestelde toelatingseisen, eerdere scholing en (werk)ervaring wordt voor jou een persoonlijke leerroute gemaakt. 

De beroepspraktijkvorming
De beroepspraktijkvorming vindt plaats bij de instelling waarmee een overeenkomst is. Deze instelling dient erkend te zijn voor verzorgende-IG.

Werkend leren, bbl

Uw medewerker heeft een arbeidscontract of stageplaats van tenminste 18 uur per week en volgt daarnaast lessen (gemiddeld één dag per week). De medewerker heeft minimaal één jaar werkervaring en uw bedrijf is erkend leerbedrijf voor deze opleiding. Op het leerbedrijf voert de medewerker werkzaamheden uit die bij de opleiding horen en maakt mogelijk praktijktentamens, dit alles onder begeleiding van een praktijkopleider. De school onderhoudt contact met uw praktijkopleider.

Toelatingseisen

De medewerker heeft een oud vakdiploma verzorgende (bejaardenverzorgende, gezinsverzorgende, maatschappelijke zorg (niveau 4) of verzorgende-C/D). De medewerker beheerst de basisvaardigheden van het vak, beschikt over een arbeidscontract van minimaal 18 uur en over een behoorlijke ervaring en kennis in de zorg.

Studieduur

Op basis van gestelde toelatingseisen, eerdere scholing en (werk)ervaring wordt voor jou een persoonlijke leerroute gemaakt. De duur van deze opleiding wordt mede daardoor bepaald en zal variëren tussen één jaar tot twee jaar.

Diploma

De medewerker ontvangt een erkend mbo-diploma Verzorgende-IG niveau 3.

Kosten

In schooljaar 2021-2022 geldt een korting van 50% (€ 306,- in plaats van € 612,-) op het wettelijk verplicht cursusgeld exclusief leermiddelen. Kosten voor het opleiden van een groep op aanvraag. Informeer bij de accountmanager.

Vervolgmogelijkheden

Doorstromen naar een opleiding op mbo-niveau 4.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over deze scholing? Wil je een persoonlijke intake of weten hoe jouw persoonlijke leerroute er uit ziet? Neem dan per e-mail of telefonisch contact op met Suzanne Schrijvers regio Utrecht 06 18 68 77 05 of Annerieke Buis regio Amersfoort 06 34 13 53 02.