Technisch onderwijsassistent TOA

Technisch Onderwijsassistent (TOA)

Practicumlokalen in het bètaonderwijs veranderen in laboratoria waar leerlingen zelfstandig werken onder begeleiding van een technisch onderwijsassistent (TOA). Dit vraagt om didactische en praktische vaardigheden maar ook om de nodige vakkennis. Tijdens deze basiscursus leert u de basis van het vak.

 • Vooropleiding

  Werkzaam als TOA, zie onder
 • Startdatum

  November 2019
 • Lestijden

  09.30 tot 16.15 uur
 • Locatie

  Vondellaan Utrecht
 • Duur

  Zes maanden
 • Kosten

  € 3.075,- / € 1.575,-
 • Diploma

  Certificaat Basiscursus TOA

Inhoud cursus

Tijdens deze cursus leert u het professionele gedrag dat nodig is om veilig als startende TOA te functioneren. U ontwikkelt didactische vaardigheden en volgt theorie- en praktijklessen in één van de vakken natuurkunde, scheikunde of biologie. U heeft ongeveer één keer per twee weken les (niet in schoolvakanties).

De basiscursus TOA is bedoeld voor mensen die hun pedagogisch-didactische vaardigheden én specifieke TOA-vakkennis (verder) willen ontwikkelen.

Toelatingseisen

U beschikt minimaal over een diploma vmbo-tl, MAVO of heeft een vergelijkbaar werk- en denkniveau. Voor het onderdeel scheikunde is enige basiskennis zeer gewenst. Daarnaast werkt u minimaal één dag in de week als TOA op een school voor voortgezet onderwijs of MBO.

Studieduur, lesdata en studielast

Zes maanden (tien lesdagen op woensdag van 9.30 tot 16.15 uur).

2019: 13 en 27 november, 18 december
2020: 8 en 22 januari, 5 februari, 4 en 18 maart, 1 en 15 april.  

Studielast is 60 lesuren (10 lesdagen) en 70 uren zelfstudie/praktijk

Kosten

De kosten bedragen € 3.075,- voor de volledige basiscursus en € 1.575,- voor een vervolgmodule in één van de andere vakrichtingen (Inclusief catering en materialen). Betaling bij aanvang van de opleiding.

Meer informatie

Voor praktische vragen of aanmelden kunt u terecht bij Kristel Kamerbeek of 06 34 92 92 24. Wij helpen u graag! Download hier de folder Basiscursus Technisch Onderwijsassistent (TOA) [pdf]

Meer informatie over deze opleiding?