Sociale Hygiëne spoedcursus

Sociale Hygiëne spoedcursus

  • Niveau n.v.t.
  • Volwassenenonderwijs

Een goede voorbereiding op het SVH examen

In ieder horecabedrijf, slijterij en in andere commerciële organisaties waar alcohol geschonken en/of verkocht wordt, moet er altijd minimaal 1 medewerker aanwezig zijn met het SVH Diploma Sociale Hygiëne. De cursus Sociale Hygiëne bied je een goede voorbereiding op het SVH examen.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / n.v.t.

Duur

0-1 jaar

Start

Eind augustus 2021

Startdatum

In overleg

Kosten

€ 249,-, zie onder

Vooropleiding

Zie onder

Lestijden

Drie avonden, zie onder

Diploma

SVH Diploma Sociale Hygiëne

Inhoud spoedcursus

In deze spoedcursus leer je hoe je het best in actie kunt komen in bepaalde situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? 

Sociale Hygiëne gaat niet alleen over alcohol, maar ook over drugs, gokken, gastvrijheid, wet- en regelgeving in de horeca, het sociaal-hygiënisch beleid en arbeidswetgeving. Tijdens de klassikale cursus behandelen we alle 9 hoofdstukken van Sociale Hygiëne: Ondernemerschap, Sociale Hygiëne, Sociale vaardigheden, Gespreksmodellen, Alcohol, Drugs, Tabak, Gokken en Veiligheid.

Je bestudeert zelf de theorie met het theorieboek van SVH. Wij adviseren je daarnaast ook de examentraining (SVH) aan te schaffen. De 200 oefenvragen helpen je je voor te bereiden op het examen.

Toelatingseisen

Je hoeft geen bepaalde vooropleidingseisen, wel heb je een redelijke beheersing van de Nederlandse taal en een MBO-werk- en –denkniveau.

Lestijden

De avondcursus Sociale Hygiëne bestaat uit drie avonden, van 16.30 uur tot 19.00 uur. Op de derde en laatste avond heb je het SVH examen van 16.30 tot 17.10 uur.

Locatie

Horeca & Toerisme College van ROC Midden Nederland, Newtonbaan 12 3439 NK in Nieuwegein. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Opleidingsduur

De cursus bestaat uit twee (les)bijeenkomsten van 2,5 uur, en op de derde bijeenkomst heb je het online SVH examen Sociale Hygiëne. Je neemt hiervoor je eigen laptop mee!

Diploma

Als je geslaagd bent voor het examen ontvang je, gelijktijdig met de resultaatbrief, het SVH Diploma Sociale Hygiëne. Diploma’s worden geregistreerd in het SVH-register.

Kosten

De kosten voor deze spoedcursus bedragen € 249,- per persoon. We starten bij voldoende deelnemers (minimaal 20 personen). Groepsprijs in overleg.

Het lesmateriaal voor de cursus Sociale Hygiëne is niet in de prijs verwerkt. Je schaft het lesmateriaal van SVH zelf aan. Theorieboek en examentraining € 37 per set (incl. BTW), ISBN nummer 9789052113630 te bestellen bij svh.nl

Meer weten?

Wil je meer weten over deze cursus of andere opleidingsmogelijkheden. Neem dan gerust contact op met Désirée Verhagen.