Branchediploma Pedicure

Pedicure, branchediploma

 • Niveau n.v.t.
 • Volwassenenonderwijs

Stijgende vraag naar pedicures

Er zijn veel mensen die kampen met voetproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de mensen een voetprobleem heeft. Die problemen bestaan o.a. uit eelt, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Door de vergrijzing zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan een goede voetverzorging. De vraag naar professionele pedicures stijgt.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / n.v.t.

Duur

0-1 jaar

Startdatum

2 oktober 2021

Kosten

Zie onder

Vooropleiding

Zie onder

Lestijden

Zaterdag 09.30 – 13.00 uur

De opleiding Pedicure

De opleiding pedicure biedt u de mogelijkheid om een zinvol en zelfstandig beroep uit te oefenen. De opleiding sluit o.a. heel goed aan bij beroepen in de zorg.

ROC Midden Nederland verzorgt de opleiding Pedicure in samenwerking met Amice Opleidingscentrum, een opleider met 30 jaar ervaring in het vakgebied van schoonheidsverzorging.

Vakinhoud

 • Theorie: anatomie, pathologie en theorie van de praktijk
 • Praktijk
 • Ondernemersvaardigheden: 'start je bedrijf' (online module).

Toelatingseisen

Afgeronde vmbo-opleiding, mbo opleiding niveau 2 of gelijkwaardig niveau.

Startdatum

De opleiding start 2 oktober 2021 bij voldoende aanmeldingen. Het minimum aantal deelnemers is zes, het maximum twaalf tot veertien. 

Rooster oktobergroep 2021 [pdf]

Vrijstellingen

In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een module en examen te krijgen. Schoonheidsspecialistes en verpleegkundigen A kunnen vrijstelling voor anatomie aanvragen. Allround schoonheidsspecialistes kunnen ook vrijstelling voor een groot gedeelte van de ondernemersvaardigheden aanvragen. De aanvraag voor vrijstelling dienen we in bij Toets Centrum Intereducatief (TCI). Daarvoor ontvangen we graag diploma en cijferlijst per mail (j.terhorst@rocmn.nl).

Bewijzen voor vrijstelling mogen niet ouder zijn dan vijf jaar voor de vakonderdelen en niet ouder dan tien jaar voor de ondernemersvaardigheden.

Opleidingsduur Pedicure en studiebelasting

34 zaterdagochtenden van 9.30 tot 13.00 uur. Bij vrijstelling anatomie vervallen 8 zaterdagochtenden. Ondernemersvaardigheden is een online module. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Studiebelasting op school en thuis is circa zeven uur per week. BIJ VOLDOENDE ANIMO STARTEN WE OOK EEN GROEP OP WOENSDAGAVOND!

Kosten

 • Pedicure zonder vrijstellingen € 3.125,-
  (excl examens à € 635,-)
 • Pedicure met vrijstelling anatomie € 2.755,- 
  (excl examens à € 585,-)
 • Pedicure met vrijstelling ondernemersvaardigheden: € 2.905,- 
  (excl examens à € 597,50)
 • Pedicure met vrijstelling anatomie en ondernemersvaardigheden: € 2.535,-
  (excl examens à € 522,50)

De prijzen zijn voor boeken, materialen, lessen en coaching. Eventuele betaling in termijnen is mogelijk. Prijzen zijn onder voorbehoud. 

Subsidie van 'NL leert door' 

Met de subsidieregeling van ‘NL leert door’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden subsidies toegekend waarmee onderdelen van de opleidingen (medisch) pedicure kosteloos kunnen worden gevolgd.

Onze opleidingspartner Amice verzorgt voor ons de subsidieaanvragen, dus na je aanmelding bij ROC MN, schrijf je in op de website van Amice om in aanmerking te komen voor het subsidietraject van je keuze. In de opmerkingen dien je te vermelden dat het om de locatie UTRECHT gaat. LET OP: er is een beperkt aantal subsidieplekken.

Zelf aanschaffen

Motoren en ultrasoon reinigers zijn aanwezig. Zelf zorgen voor: veiligheidsbril, witte bedrijfskleding, witte stoelhoes (of hoeslaken).

Examens

De examens dienen zelf aangevraagd en betaald te worden. Hierbij kunnen we natuurlijk assisteren. Het gaat om drie theorie examens, één praktijkexamen en een portfolio examen ondernemen. De examens worden afgenomen door de ministerieel erkende exameninstelling TCI. Deze vinden plaats in Nieuwegein (theorie) en Schoonrewoerd (digitaal en praktijk). 

Branchediploma Pedicure

Als u de examens behaald heeft, ontvangt u het diploma 'Pedicure branche NLQF3'. De brancheopleiding staat onder toezicht van de stichting BRAVO en de Examenkamer. Het branchediploma is erkend door de branchevereniging ProVoet.

Vervolgmogelijkheden

Na de diplomering van deze opleiding kunt u verder met de opleiding Medisch pedicure.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met Jacqueline ter Horst.