Glaszetter in actie

Opleiding Glaszetter

  • Niveau 2
  • Volwassenenonderwijs

Gevarieerd werk op verschillende locaties.

Ben je handig en flexibel ingesteld, werk je graag in de buitenlucht en durf je op hoogte te werken? Dan is glaszetter iets voor jou! Je werk is heel gevarieerd en vindt plaats op verschillende locaties. De ene keer werk je op een nieuwbouwlocatie, aan een bedrijfspand, in een woonhuis of op een renovatieproject.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Niveau 2

Duur

2 jaar

Startdatum

September 2022, bij voldoende aanmeldingen

Kosten

€ 126,50,- per jaar en ca. € 650,- leermiddelen

Toelatingseisen

Zie onder

Lestijden

08.30 – 16.00 uur

De opleiding

Als glaszetter werk je met verschillende beglazingssystemen in diverse glasconstructies. Je plaats nieuw glas en herstelt glasschades. Voor het plaatsen en vastzetten van het glas gebruik je verschillende technieken, gereedschappen en hulpmiddelen die het dagelijks werk lichter en veiliger maken.

In de voorbereiding van je werk krijg je o.a. te maken met het inmeten, afmeten, snijden en zo nodig nabewerken en het veilig vervoeren van het glas naar de klant.

De opleiding glaszetten

De glaszetter verricht zijn werkzaamheden onder eindverantwoordelijkheid van zijn teamleider of leidinggevende. Hij verricht zijn werkzaamheden binnen relatief eenvoudige projecten en stemt daarbij zijn werkzaamheden af met een aantal betrokkenen (teamleider, collega’s, leidinggevende, organisatie ter plekke, in werkoverleg). De bbl opleiding glaszetten is een theoretische opleiding, behandeld worden de volgende (hoofd) onderwerpen/ werkprocessen:

  • Bereidt beglazingswerk voor
  • Bereidt kaders voor
  • Past beglazingssystemen toe
  • Voert opruimwerkzaamheden uit
  • Levert beglazingswerk op.

Toelatingseisen

Om deel te kunnen nemen aan de opleiding moet de deelnemer een afgeronde vmbo-opleiding basisberoepsgerichte leerweg hebben.
Om een bbl-opleiding te kunnen volgen moet de deelnemer een baan hebben bij een door S-BB erkend leerbedrijf en de beschikking hebben/in het bezit zijn van een laptop met internet.

Locatie

Nieuwegein, Harmonielaan 2. Een deel van de opleiding vindt plaats op school en een deel wordt digitaal/online (web-based) aangeboden.

Opleidingsduur

Twee jaar, met de mogelijkheid om individueel te versnellen.

Diploma en certificaat

Diploma, mbo niveau 2 Glaszetten plus GBO vakcertificaat.

Vervolgmogelijkheden

Na deze opleiding kun je doorstromen naar de opleiding Gezel Glaszetter mbo niveau 3.

Opleidingskosten

In schooljaar 2021-2022 geldt een korting van 50% (€ 126,50,- in plaats van € 256,-) op het wettelijk verplicht cursusgeld en ca. € 650,- leermiddelen voor de opleiding.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze opleiding, neem dan contact op met Joost Zijderveld telefoon 06 24 82 67 02.