Opleiding Basiskok, niveau 2

Opleiding Basiskok, niveau 2

Heeft u een passie voor koken en eten, maar wilt u meer? Dan is deze opleiding vast iets voor u. U werkt met plezier aan nieuwe gerechten en technieken en u bent altijd op zoek naar nét even iets anders. Of u werkt al geruime tijd in de keuken als ongediplomeerd kok. Met deze koksopleiding combineren we uw liefde voor eten en koken met kennis over voeding en leert u nieuwe technieken en vaardigheden.

  • Vooropleiding

    Geen
  • Startdatum

    September
  • Lestijden

    22 bijeenkomsten
  • Locatie

    Kookstudio Smaak Utrecht
  • Duur

    Eén jaar
  • Kosten

    € 3.260,-, zie onder
  • Diploma

    Branchediploma SVH

De opleiding

De koksopleiding bestaat voor een belangrijk deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie maar het accent ligt op de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier. Ook uw mede cursisten zijn bevlogen is onze ervaring. 

Er zijn drie pijlers: warenkennis, basiskooktechnieken en basisbereidingen. De volgende basisvaardigheden en -technieken komen aan bod:

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken zoals sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren en stoven, smoren, gratineren, roerbakken, frituren, etcetera
  • Bereiden van koude sauzen en dressings
  • Bereiden van soepen, warme sauzen en marinades
  • Desserts, nagerechten en zoete sauzen
  • Patisserie (deeg- en beslagsoorten)
  • Vlees-, gevogelte-, vis- eier-, rijst-, pasta- en groentebereidingen
  • Vegetarische gerechten
  • Bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten
  • Menukennis en voedingsleer
  • Hygiëne volgens HACCP-normen

De lesdag is maandag van 10.00 tot 17.00 uur of woensdag van 15.00 tot 22.00 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Locatie

U volgt de lessen in de professionele Kookstudio smaak in Utrecht. We hebben er verschillende keukens en meerdere lesruimtes tot onze beschikking. U kunt er ervaren hoe het is om in een echte professionele keuken te staan. U werkt met apparaten en materialen waar chefs alle dagen mee werken.

Certificering/diplomering

De opleiding wordt afgesloten met proeven van bekwaamheid. Na succesvol afronden van deze proeven ontvangt u het branche erkend diploma.

Toelatingseisen

Met dit diploma kunt u als kok aan het werk in een horecabedrijf of instelling. Wilt u nog verder dan kunt u de opleiding tot Zelfstandig werkend kok of Leermeester volgen.

Kosten

Cursusgeld € 3.260,- examengeld € 303,- boekengeld € 130,- en optioneel € 250,-  voor kleding/messenset. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. 
Prijzen gelden als indicatie [schooljaar 2017-2018]. De prijzen van schooljaar 2018-2019 zijn nog niet vastgesteld. We verwachten geen grote prijswijzigingen.

Heeft u een vraag?