Opleiding Aankomend kok / Koken in de horeca

Opleiding Aankomend kok / Koken in de horeca

Wilt u snel als (aankomend) kok aan de slag en is koken uw passie? Dan is deze opleiding vast iets voor u. In deze leergang leert u alle essentiële basisvaardigheden die u nodig heeft om als vakman in de professionele keuken aan de slag te kunnen. U krijgt les van een vakbekwaam en enthousiast docent. U bent gemotiveerd en volgt alleen het vaktechnische gedeelte en geen vakken voor taal, rekenen, loopbaan en burgerschap.

  • Vooropleiding

    Zie onder
  • Startdatum

    September
  • Lestijden

    13 bijeenkomsten
  • Locatie

    Kookstudio Utrecht
  • Duur

    3-4 maanden
  • Kosten

    € 1.950,-, zie onder
  • Diploma

    Mbo-certificaat

De opleiding

In de opleiding ligt het accent op de praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie. Het is een intensief traject waarbij u veel doet en veel oefent. De volgende basis vakvaardigheden en -technieken komen aan bod:

  • Warenkennis, basiskooktechnieken en basisbereidingen
  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken zoals grillen, koken, bakken, blancheren, frituren
  • Voorbereidende werkzaamheden in de koude en warme keuken
  • Vlees-, en visbereidingen
  • Aardappel- en groentebereidingen
  • Desserts en Patisserie (deeg- en beslagsoorten)
  • Hygiëne volgens HACCP-normen, voedselveiligheid

De twaalf lesdagen zijn maandag of woensdag van 15.00 tot 22.00 uur (lesdag is afhankelijk van het aantal deelnemers). Aansluitend heeft u het examen.

 

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Wèl verwachten wij dat u voldoende Nederlands spreekt en begrijpt en dat u ruim gemotiveerd bent deze opleiding met succes af te ronden. Ervaring of een baan in de keuken is niet verplicht, wel een pré.

Locatie

U volgt de lessen in onze professionele Kookstudio in stadion Galgenwaard in Utrecht. U kunt er ervaren hoe het is om in een echte professionele keuken te staan. U werkt met apparaten en materialen waar chefs alle dagen mee werken.

Certificering/diplomering

De opleiding wordt afgesloten met proeven van bekwaamheid. Na succesvol afronden van deze proeven ontvangt u het mbo-certificaat “Koken in de horeca”.

Vervolgmogelijkheden

Met dit certificaat kunt u als aankomend kok aan het werk in een horecabedrijf of instelling. Wilt u nog verder dan kunt u de branche-vakopleiding Kok of BBL opleiding Kok volgen.

Kosten

Cursusgeld € 1.950,- inclusief leermiddelen en examen (een eventueel herexamen is niet inbegrepen). We gaan ervan uit dat u beschikt over een eigen laptop/tablet, kokskleding en een professionele messenset. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. Prijzen zijn vastgesteld voor schooljaar 2019-2020.

Heeft u een vraag?