Opleiding Aankomend kok / Koken in de horeca

Opleiding Aankomend kok / Koken in de horeca

Wilt u snel als (aankomend) kok aan de slag en is koken uw passie? Dan is deze opleiding vast iets voor u. In deze leergang leert u alle essentiële basisvaardigheden die u nodig heeft om als vakman in de professionele keuken aan de slag te kunnen. U krijgt les van een vakbekwaam en enthousiast docent. U bent gemotiveerd en volgt alleen het vaktechnische gedeelte en geen vakken voor taal, rekenen, loopbaan en burgerschap.

  • Vooropleiding

    Zie onder
  • Startdatum

    Februari 2020
  • Lestijden

    12 bijeenkomsten
  • Locatie

    Kookstudio Utrecht
  • Duur

    3-4 maanden
  • Kosten

    € 1.950,-, zie onder
  • Diploma

    Mbo-certificaat

De opleiding

In de opleiding ligt het accent op de praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie. Het is een intensief traject waarbij u veel doet en veel oefent. De volgende basis vakvaardigheden en -technieken komen aan bod:

  • Warenkennis, basiskooktechnieken en basisbereidingen
  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken zoals grillen, koken, bakken, blancheren, frituren
  • Voorbereidende werkzaamheden in de koude en warme keuken
  • Vlees-, en visbereidingen
  • Aardappel- en groentebereidingen
  • Desserts en Patisserie (deeg- en beslagsoorten)
  • Hygiëne volgens HACCP-normen, voedselveiligheid

De twaalf lesdagen zijn op vrijdag. Aan het einde heeft u het examen.

Toelatingseisen

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Wel verwachten wij dat u voldoende Nederlands spreekt en begrijpt, minimaal 18 jaar bent en dat u ruim gemotiveerd bent deze opleiding met succes af te ronden. Ervaring of een baan in de keuken is niet verplicht, wel een pré.
Om maximaal rendement te halen uit deze leergang raden we u aan om een werk- of leerplek in de keuken te hebben.

Locatie

U volgt de lessen in onze professionele Kookstudio in stadion Galgenwaard in Utrecht. U kunt er ervaren hoe het is om in een echte professionele keuken te staan. U werkt met apparaten en materialen waar chefs alle dagen mee werken.

Certificering/diplomering

De opleiding wordt afgesloten met een proeve van bekwaamheid. Na succesvol afronden van deze proeve ontvangt u het mbo-certificaat 'Koken in de horeca'.

Vervolgmogelijkheden

Met dit certificaat kunt u als aankomend kok aan het werk in een horecabedrijf of instelling. Wilt u nog verder dan kunt u de branche-vakopleiding Kok of BBL opleiding Kok volgen.

Kosten

Cursusgeld € 1.950,- inclusief leermiddelen en examen (een eventueel herexamen is niet inbegrepen). We gaan ervan uit dat u beschikt over een eigen laptop/tablet, kokskleding en een professionele messenset. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. 

Heeft u een vraag?