De opleiding Ondernemer XXL

Ondernemer XXL, 1-jarige specialistenopleiding op mbo niveau 4

  • Niveau 4
  • Volwassenenonderwijs

Succesvol starten van een eigen onderneming

De opleiding Ondernemer XXL is een éénjarige specialistenopleiding die geheel in het teken van het succesvol starten van uw eigen onderneming staat. Op basis van uw eigen vakgebied (ICT-er, monteur, bakker, commercieel medewerker, schoonheidsspecialist, stukadoor, etc..) geeft u uw eigen onderneming succesvol vorm. Bovendien heeft u na het afronden van deze opleiding een volwaardig mbo 4-diploma in uw bezit waarmee u een stevig fundament heeft voor de toekomst.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / 4

Duur

1 jaar

Startdatum

Januari 2022

Kosten

€ 1.250,- zie onder

Vooropleiding

Zie onder

Locatie

Utrecht of Amersfoort

De opleiding

De opleiding is bedoeld voor iedereen die gedreven is en de wens heeft om een eigen onderneming te starten. De opleiding is opgebouwd volgens een uniek opleidingsconcept dat voortdurend een brug slaat tussen theorie en praktijk, waarbij u intensief gecoacht wordt door succesvolle ondernemers uit de praktijk. Tijdens elke bijeenkomst staat uw eigen onderneming centraal, waardoor u steeds een stapje dichterbij uw einddoel (uw eigen onderneming) komt.

Tijdens deze opleiding wordt uw rugzak gevuld met kennis, vaardigheden en inzichten die u als ondernemer direct in de praktijk kunt brengen. U maakt kennis met ondernemende gastsprekers die u, met hun kennis en ervaring op het gebied van een bepaald thema, versterken. U krijgt een coach die u begeleidt bij het realiseren van uw droom. Er wordt gewerkt in leerteams die elkaar versterken, inspireren en ondersteunen.

De opleiding is opgebouwd uit verschillende modules waarbij de theorie gekoppeld wordt aan de praktijk. Ook hier staat uw onderneming centraal. Elke module wordt afgesloten met een examen. De modules zijn:

  • Van idee naar onderneming
  • Ondernemingsplan
  • Financieel plan
  • Commercieel plan
  • Personeelsmanagement

Daarnaast krijgt u algemene vakken (Nederlands, Engels, Rekenen, Loopbaan en Burgerschap).

Toelatingseisen

  • Vakopleiding mbo niveau 3 of vergelijkbaar
  • Minimaal 16 uur per week werkzaam in de branche voor eigen onderneming
  • Bereidheid van de werkgever om erkenning leerbedrijf aan te vragen bij SBB

Locatie

U  werkt minimaal 16 uur bij een erkend leerbedrijf. Eén dag per week (14.30-21.30 uur) wordt u geïnspireerd door professionals op een ondernemende leslocatie in Utrecht of Amersfoort. 

Diploma

Het belangrijkste doel van de opleiding is het daadwerkelijk succesvol exploiteren van uw eigen onderneming. Daarnaast ontvangt u na afronding van de opleiding Ondernemer XXL het wettelijk erkende mbo 4-diploma ‘Ondernemerschap op basis van vakmanschap’.

Vervolgmogelijkheden

Na het behalen van uw mbo 4 kunt u ook verder studeren. Er zijn talloze mogelijkheden zoals de 2-jarige associate degree opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement of hbo Small Business Management en hbo Commerciële economie.

Kosten

€ 1.250,- inclusief cursusgeld, lesmateriaal, intake, opleidingskosten en coaching.

Subsidie praktijkleren

De overheid stimuleert werkgevers als zij medewerkers laten deelnemen aan een officiële mbo-opleiding: in dit geval is dat de subsidieregeling praktijkleren. Meer informatie hierover vindt u op www.rvo.nl.

Maatwerkopleidingen en cursussen

Wilt u een groep medewerkers (minimaal twaalf) de mogelijkheid bieden deze opleiding te volgen? Samen met u stellen we het onderwijsprogramma samen en maken we afspraken over de lesmomenten, locatie en begeleiding.  Bel ons voor een vrijblijvend gesprek, wij helpen u graag verder.

Contact

Voor meer informatie of het aanmelden van een medewerker kunt u contact opnemen met Jolanda Bakker of  (030) 754 77 19.

Voor specifieke informatie of een maatwerkopleiding kunt u contact opnemen met Jeroen Schrijvers of 06 40 13 76 63.