Leesconsulent primair onderwijs

Leesconsulent Basis

De cursus wordt landelijk aangeboden door een samenwerkingsverband van SPN (Stichting Samenwerkende POI’s Nederland), de Koninklijke Bibliotheek en Stichting Lezen en maakt onderdeel uit van het project Bibliotheek op School. Daarvoor heeft ROC Midden Nederland de cursus Leesconsulent basis ontwikkeld.

De opleiding is bedoeld voor bibliotheekmedewerkers die de functie Leesconsulent Primair Onderwijs (gaan) vervullen. Het niveau van de training is mbo+.

 • Vooropleiding

  relevant Mbo-diploma niveau 4
 • Startdatum

  Twee tot vier maal per jaar
 • Lestijden

  In overleg
 • Locatie

  In overleg
 • Duur

  Zes maanden
 • Kosten

  Op aanvraag
 • Certificering

  Certificaat Leesconsulent

Inhoud opleidingen

Tijdens deze cursus ontwikkelt deelnemer/medewerker de competenties die zij nodig heeft om leerkrachten op de basisschool actief te ondersteunen bij projecten en dagelijkse activiteiten rondom leesonderwijs, leespromotie en jeugdboeken. De cursus wordt aangeboden op meerdere locaties in Nederland en bestaat uit een introductiebijeenkomst en zes lesdagen verspreid over zes maanden.

Toelatingseisen

Om de basiscursus Leesconsulent Primair onderwijs te kunnen volgen dienen deelnemers minimaal te beschikken over een relevant mbo-diploma niveau 4.

Locatie

De basiscursus wordt vier keer per jaar aangeboden. Op verzoek organiseren we de basiscursus op uw eigen locatie.

Meer informatie

U kunt uw medewerkers aanmelden via de site van Bibliotheek op School. Daar vindt u ook informatie over de kosten per deelname.

Contact

Wilt u een eigen cursus organiseren of hebt u inhoudelijke vragen dan kunt u contact opnemen met de accountmanager Hannie van Beers .

Voor praktische vragen kunt u terecht bij Sanne Wils.

Wij helpen u graag!

Wilt u contact met onze accountmanager?