Grootkeukentechniek; service en onderhoud

Grootkeukentechniek - Service & Onderhoud

  • Niveau n.v.t
  • Volwassenenonderwijs

Preventie, correctie, onderhoud en herstel

Als grootkeuken service & onderhoudsmonteur heb je te maken met een grote diversiteit aan apparatuur. Na het volgen van deze cursus ben je in staat tot het verrichten van preventief en correctief onderhoud en herstel van storingen aan grootkeukenapparatuur en onderdelen.
Je verhelpt zowel standaard als niet standaard problemen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in (zeer) schone ruimtes, binnen een pand. In de meeste gevallen voert de onderhoud -en servicemonteur de werkzaamheden alleen uit. Hij is verantwoordelijk voor zowel de kwaliteit als de voortgang van de uit te voeren werkzaamheden en werkt volgens de voorschriften op het gebied van veiligheid en milieu.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / Niveau n.v.t

Duur

0-0,5 jaar

Startdatum

Open inschrijving, zie onder

Kosten

€ 300,- / € 500,-, zie onder

Vooropleiding

Grootkeukentechniek; Installeren

Lestijden

08.30 - 16.30 uur

De cursus

Deze ééndaagse cursus is een vervolg op de cursus Grootkeukentechniek Installeren en is bedoeld voor voor monteurs elektrotechniek of zij-instromers die werken in de grootkeukenbranche en service en onderhoudswerkzaamheden gaan uitvoeren. 

Na het volgen van deze, voornamelijk theoretische, cursus heb je inzicht en kennis in huis om grootkeukenapparaten te installeren, weet je de werking hiervan en kun je deze onderhouden. Om aan deze cursus te kunnen deelnemen moet je in het bezit zijn van het certificaat Grootkeukentechniek Installeren.


Inhoud Cursus

  • De meest voorkomende onderhoudstechnieken relevant voor het werk in grootkeukens;
  • De gangbare materialen en middelen die worden gebruikt bij het onderhouden van apparatuur in grootkeukens;
  • De toepassingen van relevante meet-, controle-, hulp- en handgereedschappen bij het service en onderhoud aan grootkeukenapparatuur;
  • Meet- en testapparatuur en methoden voor grootkeukenapparatuur;
  • Relevante pneumatische en/of hydraulische liftsystemen in grootkeukeninstallaties;
  • Besturings- en beveiligingssystemen van grootkeukenapparatuur.

Cursuslocatie

Horeca & Toerisme College, ROC Midden Nederland, Newtonbaan 12 te Nieuwegein.

Start cursus

Elk moment mogelijk, op basis van ‘open inschrijving’. De cursus start bij minimaal 12 deelnemers, maximaal 18 deelnemers per groep.

Branchecertificaat

Na het succesvol afsluiten van de cursus ontvang je het NVLG branchecertificaat ‘Grootkeukentechniek; Service & Onderhoud’

Vervolgmogelijkheden

Om het branchediploma van de NVLG te behalen moet je naast het NVLG branchecertificaat ‘Installeren’ en het NVLG branchecertificaat ‘Service & Onderhoud’ in het bezit zijn van VCA basisveiligheid certificaat (let op; is tien jaar geldig) het HACCP- en NEN 3140 certificaat. (niet ouder dan drie jaar)

Cursuskosten

In combinatie met de cursus ‘Grootkeukentechniek Installeren’ bedragen de opleidingskosten voor NVLG leden € 300,- en voor niet-leden € 500,-. Het lesmateriaal is € 75,00 per persoon.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze opleiding, neem dan contact op met Joost Zijderveld telefoon 06 24 82 67 02.