Branchediploma Pedicure

Branchediploma Pedicure

Er zijn veel mensen die kampen met voetproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de mensen een voetprobleem heeft. Die problemen bestaan o.a. uit eelt, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Door de vergrijzing zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan een goede voetverzorging. De vraag naar professionele pedicures stijgt.

 • Vooropleiding

  Zie onder
 • Startdatum

  Flexibele instroom
 • Praktijklessen

  Zaterdag 09.00 – 13.00 uur
 • Locatie

  Kretadreef Utrecht
 • Studieduur

  Flexibel, zie onder
 • Kosten

  Zie onder
 • Diploma

  Branchediploma Pedicure niveau 3 (NLQF3)

De opleiding

De opleiding pedicure biedt u de mogelijkheid om een zinvol en zelfstandig beroep uit te oefenen. De opleiding sluit o.a. heel goed aan bij beroepen in de zorg.

U start de opleiding met theorie d.m.v. zelfstudie in een digitale leeromgeving, o.a. met filmpjes van opgenomen lessen. In deze E-plaza levert u ook het huiswerk in en kunt u vragen stellen aan docent of medestudenten.
Tweewekelijks heeft u online contact met de docent waarvoor u ter voorbereiding de theorie hebt doorgenomen en bijbehorende vragen gemaild.

De online theorie omvat: anatomie, pathologie en theorie van de praktijk. Ook ondernemersvaardigheden is een online module.

Het online aanbod sluiten we aan op de praktijklessen. De praktijklessen gaan op 10 april 2021 van start.

ROC Midden Nederland verzorgt de opleiding Pedicure in samenwerking met Amice Opleidingscentrum, een opleider met 30 jaar ervaring in het vakgebied van schoonheidsverzorging.

Zelf aanschaffen
Motoren en ultrasoon reinigers zijn aanwezig. Zelf zorgen voor: veiligheidsbril, witte bedrijfskleding, witte stoelhoes (of hoeslaken).

Examens
Drie theorie examens, één praktijkexamen en één portfolio examen ondernemen.
De examens worden afgenomen door de ministerieel erkende exameninstelling TCI (www.tci-examens.nl). Deze vinden plaats in Nieuwegein (theorie) en Schoonrewoerd (digitaal en praktijk).
Herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Flexibele instroom

U start de opleiding met theorie d.m.v. zelfstudie. Het online aanbod sluiten we aan op de praktijklessen. De praktijklessen zijn op locatie en bestaan uit maximaal 13 bijeenkomsten op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur.
Het minimum aantal deelnemers is 6, het maximum 12 tot 14.

Toelatingseisen

Afgeronde vmbo-opleiding, mbo opleiding niveau 2 of gelijkwaardig niveau.

Studieduur

Afronding van de opleiding is gepland vóór de zomervakantie 2021. De studieduur is afhankelijk van het moment van instromen in de opleiding, de voortgang van uw zelfstudie en het volgen van de praktijklessen.

Vrijstellingen

In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een examen (en bepaalde modules) te krijgen. Schoonheidsspecialistes kunnen vrijstelling voor anatomie en ondernemersvaardigheden aanvragen, verpleegkundigen A voor anatomie. De aanvraag voor vrijstelling dienen we in bij Toets Centrum Intereducatief (TCI).

Branchediploma

Als u de examens behaald heeft, ontvangt u het diploma “Pedicure branche NLQF3”. De brancheopleiding staat onder toezicht van de stichting BRAVO en de Examenkamer. Het branchediploma is erkend door de branchevereniging ProVoet.

Kosten

Pedicure zonder vrijstellingen € 2.860,-
Pedicure met vrijstelling anatomie en ondernemersvaardigheden € 2.230,-
Prijzen zijn all-inclusive, t.w. voor boeken, materialen, lessen, coaching en examens. Eventuele herexamens zijn voor eigen rekening van de cursist. Eventuele betaling in termijnen is mogelijk.

Vervolgmogelijkheden

Na de diplomering van deze opleiding kunt u verder met de opleiding Medisch pedicure.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met Jacqueline ter Horst.

Meer informatie over Bedrijfsopleidingen?