Branchediploma Pedicure

Branchediploma Pedicure

Er zijn veel mensen die kampen met voetproblemen. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 50% van de mensen een voetprobleem heeft. Die problemen bestaan o.a. uit eelt, likdoorns, schimmelnagels en ingroeiende nagels. Door de vergrijzing zijn er steeds meer mensen die behoefte hebben aan een goede voetverzorging. De vraag naar professionele pedicures stijgt.

 • Vooropleiding

  Zie onder
 • Startdatum

  12 september 2020, bij voldoende aanmeldingen
 • Lestijden

  Zaterdag 09.30 – 13.00 uur
 • Locatie

  Kretadreef Utrecht
 • Duur

  26 of 38 weken
 • Kosten

  Zie onder
 • Diploma

  Branchediploma Pedicure niveau 3 (NLQF3)

De opleiding

De opleiding pedicure biedt u de mogelijkheid om een zinvol en zelfstandig beroep uit te oefenen. De opleiding sluit o.a. heel goed aan bij beroepen in de zorg.

De opleiding bevat theorie: anatomie, pathologie en theorie van de praktijk. Praktijk: basisbehandeling (52,5 uur) en ondernemersvaardigheden: start je bedrijf.

ROC Midden Nederland verzorgt de opleiding Pedicure in samenwerking met Amice Opleidingscentrum, een opleider met 30 jaar ervaring in het vakgebied van schoonheidsverzorging.

Zelf aanschaffen
Motoren en ultrasoon reinigers zijn aanwezig. Zelf zorgen voor: veiligheidsbril, witte bedrijfskleding, witte stoelhoes (of hoeslaken).

Examens
Drie theorie examens, één praktijkexamen en één portfolio examen ondernemen.
De examens worden afgenomen door de ministerieel erkende exameninstelling TCI (www.tci-examens.nl). Deze vinden plaats in Nieuwegein (theorie) en Schoonrewoerd (digitaal en praktijk).
Herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Toelatingseisen

Afgeronde vmbo-opleiding, mbo opleiding niveau 2 of gelijkwaardig niveau.

Vrijstellingen

In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een examen (en bepaalde lessen) te krijgen. Schoonheidsspecialistes kunnen vrijstelling voor anatomie en ondernemersvaardigheden aanvragen, verpleegkundigen A voor anatomie. De aanvraag voor vrijstelling dienen we in bij Toets Centrum Intereducatief (TCI).

Opleidingsduur en studiebelasting

38 Zaterdagochtenden van 09.30 tot 13.00 uur. Bij vrijstelling van anatomie en ondernemersvaardigheden duurt de opleiding 26 weken.
Tijdens schoolvakanties is er geen les. Studiebelasting op school en thuis is zeven uur per week.

Startdatum

De opleiding start 12 september 2020 bij voldoende aanmeldingen. We melden dit uiterlijk maandag 31 augustus.
Het minimum aantal deelnemers is 12 en het maximum aantal deelnemers is 24.

Certificering/diploma

Als u de examens behaald heeft, ontvangt u het diploma “Pedicure branche NLQF3”. De brancheopleiding staat onder toezicht van de stichting BRAVO en de Examenkamer. Het branchediploma is erkend door de branchevereniging ProVoet.

Kosten

Pedicure 26 dagdelen € 2.600,-
Pedicure 38 dagdelen € 3.600,-
Prijzen zijn all-inclusive, t.w. voor de lessen, boeken, materialen en examens. Eventuele herexamens zijn voor eigen rekening van de cursist.

Vervolgmogelijkheden

Medisch pedicure.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze opleiding kunt u contact opnemen met Jacqueline ter Horst.

Meer informatie over Bedrijfsopleidingen?