Medisch pedicure

Branchediploma Medisch Pedicure

Tijdens de opleiding Medisch Pedicure leert u specialistische behandelingen uitvoeren. Denk aan de behandeling van cliënten met een zogenaamde risicovoet zoals cliënten en ouderen met een diabetische, reumatische, spastische of oncologische voet en aan het toepassen van specialistische technieken als nagelbeugels, nagelregulatie, drukverlichtingstechnieken en ortheses.

 • Vooropleiding

  Diploma pedicure (vak, branche of mbo)
 • Startdatum

  9 september 2020, bij voldoende aanmeldingen
 • Lestijden

  Woensdag 18.00 - 21.30 uur
 • Locatie

  Kretadreef Utrecht
 • Duur

  24 of 28 weken
 • Kosten

  Zie onder
 • Diploma

  Branchediploma Pedicure niveau 4 (NLQF4)

De opleiding

Naast het aanleren van de verschillende technieken met diverse materialen staan dienstverlening en communicatie centraal. Als medisch pedicure heeft u een adviserende rol naar de cliënt toe en een signalerende en preventieve rol als het gaat om afwijkingen aan de voet.

Als medisch pedicure kunt u werken in uw eigen praktijk, in een groepspraktijk, zorginstelling, paramedisch centrum, gezondheidscentrum, diabetescentrum, bij een podotherapeut of in een multidisciplinair voetenteam in een ziekenhuis.

ROC Midden Nederland verzorgt de opleiding medisch pedicure in samenwerking met Amice Opleidingscentrum, een opleider met 30 jaar ervaring in het vakgebied van schoonheidsverzorging.

Vakinhoud
Theorie: risicovoet (diabetische voet, reumatische voet, oncologische voet en overige),

specialistische technieken (antidruk, orthese, nagelbeugels, nagelreparaties).
Praktijk: behandeling risicovoet, behandeling technieken (39 uur).
Ondernemersvaardigheden: leid je bedrijf (start je bedrijf moet al behaald zijn).

Zelf aanschaffen
Zelf zorgen voor: veiligheidsbril, witte bedrijfskleding, witte stoelhoes (of hoeslaken).

Toelatingseisen

U bent minimaal in het bezit van een diploma pedicure (vak, branche of mbo).

Startdatum

De opleiding start 9 september 2020 bij voldoende aanmeldingen. We melden dit uiterlijk maandag 31 augustus.
Het minimum aantal deelnemers is 12 en het maximum aantal deelnemers is 24.

Vrijstelling

In sommige gevallen is het mogelijk om vrijstelling voor een examen (en bepaalde lessen) te krijgen. Allround schoonheidsspecialistes kunnen bijvoorbeeld vrijstelling voor ondernemersvaardigheden aanvragen. De aanvraag voor vrijstelling dienen we in bij Toets Centrum Intereducatief (TCI).

Opleidingsduur en studiebelasting

28 woensdagavonden van 18.00 tot 21.30 uur. Tijdens schoolvakanties is er geen les. Studiebelasting op school en thuis is zeven uur per week.
Bij vrijstelling van ondernemersvaardigheden duurt de opleiding 24 weken.

Examens

Vier theorie examens, twee praktijkexamens, één portfolio examen ondernemen. De examens worden afgenomen door de ministerieel erkende exameninstelling TCI (www.tci-examens.nl). Deze vinden plaats in Nieuwegein (theorie) en Schoonrewoerd (digitaal en praktijk). Herexamens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Kosten

Medisch pedicure 24 dagdelen € 3.600,-
Medisch pedicure 28 dagdelen € 3.995,-
Prijzen zijn all-inclusive, t.w. voor de lessen, boeken, materialen en examens. Eventuele herexamens zijn voor eigen rekening van de cursist.

Branchediploma

Als u de examens behaald heeft, ontvangt u het branchediploma Pedicure niveau 4 (NLQF4). De brancheopleiding staat onder toezicht van de stichting BRAVO en de Examenkamer. Het branchediploma is erkend door de branchevereniging ProVoet.

Meer weten?