Opleiding Basiskok, niveau 2

Basiskok, niveau 2

Heeft u een passie voor koken en eten, maar wilt u meer? Dan is deze opleiding vast iets voor u. U werkt met plezier aan nieuwe gerechten en technieken en u bent altijd op zoek naar nét even iets anders. Of u werkt al geruime tijd in de keuken als ongediplomeerd kok. Met deze koksopleiding combineren we uw liefde voor eten en koken met kennis over voeding en leert u nieuwe technieken en vaardigheden.

  • Vooropleiding

    Geen
  • Startdatum

    September 2020
  • Lestijden

    22 bijeenkomsten
  • Locatie

    Newtonbaan Nieuwegein
  • Duur

    Eén jaar
  • Kosten

    € 3.358,-, zie onder
  • Diploma

    Branchediploma SVH

De opleiding

De koksopleiding bestaat voor een belangrijk deel uit praktijk. Uiteraard behandelen we ook de theorie maar het accent ligt op de praktijk. Vooral door veel te doen en te oefenen doorloopt u deze opleiding gegarandeerd met enthousiasme en plezier. Ook uw mede cursisten zijn bevlogen is onze ervaring. 

Er zijn drie pijlers: warenkennis, basiskooktechnieken en basisbereidingen. De volgende basisvaardigheden en -technieken komen aan bod:

  • Snijtechnieken
  • Kooktechnieken zoals sauteren, grillen, braden, koken, stomen, pocheren, glaceren en stoven, smoren, gratineren, roerbakken, frituren, etcetera
  • Bereiden van koude sauzen en dressings
  • Bereiden van soepen, warme sauzen en marinades
  • Desserts, nagerechten en zoete sauzen
  • Patisserie (deeg- en beslagsoorten)
  • Vlees-, gevogelte-, vis- eier-, rijst-, pasta- en groentebereidingen
  • Vegetarische gerechten
  • Bereiden van enkelvoudige en gemengde voor-, hoofd- en nagerechten
  • Menukennis en voedingsleer
  • Hygiëne volgens HACCP-normen

De lesdag is maandag van 11.00 tot 18.00 uur of woensdag van 14.00 tot 21.00 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers).

Locatie

U volgt de lessen in de Kookstudio Horeca & Toerisme College,                              Newtonbaan 12, 3439 NK Nieuwegein

Certificering/diplomering

De opleiding wordt afgesloten met proeven van bekwaamheid. Na succesvol afronden van deze proeven ontvangt u het branche erkend diploma.

Toelatingseisen

Met dit diploma kunt u als kok aan het werk in een horecabedrijf of instelling. Wilt u nog verder dan kunt u de opleiding tot Zelfstandig werkend kok of Leermeester volgen.

Vervolgmogelijkheden

Met dit erkende diploma kunt u als kok aan het werk. Natuurlijk kunt u uzelf ook verder ontwikkelen. We gaan graag met u in gesprek over de verschillende mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan Zelfstandig Werken Kok en/of het behalen van erkende opleidingen zoals b.v. wijncertificaat.

Kosten

Cursusgeld € 3.358,- examengeld € 312,-* boekengeld en licentie online leeromgeving € 130,-*. We gaan ervan uit dat u beschikt over een laptop/tablet, kokskleding en professioneel messenset. De bedragen zijn vrijgesteld van BTW. 
*Onder voorbehoud van prijswijzigingen.

Heeft u een vraag?