Bedrijfsopleidingen in Zakelijke Dienstverlening

Basis Bouwkunde

  • Niveau n.v.t.
  • Volwassenenonderwijs

Van Bank naar Bouw

Bouwend Nederland is samen met de bankensector het project “van Bank naar Bouw” gestart. In dit project kun je je oriënteren op jouw kansen in de bouwsector. Je hebt al een of meerdere stappen gedaan in het oriëntatietraject en overweegt nu de overstap te gaan maken en wilt met een opleiding of cursus gaan starten, die je goed voorbereidt op een baan in de bouw.

In het kort

Leerweg / Niveau

Volwassenenonderwijs / n.v.t.

Duur

0-1 jaar

Startdatum

Vanaf oktober 2021 (bij voldoende aanmeldingen)

Kosten

€2.995,-

Vooropleiding

Intake Bouwend Nederland

Inhoud opleiding

In 26 weken voer je in een digitale omgeving zelfstandig drie bouwprojecten uit. Je kennis verrijk je vanuit een digitale bibliotheek, tussentijds volg je Virtuele Classrooms en je sluit elk project af met een presentatie. De opleiding is maatwerk, gebaseerd op jouw wensen vanuit het oriëntatietraject. Met de drukke combinatie van werk, opleiding en voorbereiding op nieuw werk houden we zoveel mogelijk rekening: leren wat en wanneer jij dat wilt en wat jij nodig hebt om verder te komen. Je krijgt een studiecoach, die je hierbij ondersteunt. Je volgt zes praktijkdagen op een bedrijfslocatie en maakt intensief kennis met de bouwsector. Je maakt kennis met bouwmaterialen, duurzame gebouwen, het bouwbedrijf en de backoffice en natuurlijk de bouwplaats waar het allemaal gebeurd. Deze praktijkdagen kun je zoveel mogelijk naar eigen wens en inzicht invullen, aansluitend op jouw doelen.

Toelating

Toelating loopt via het Intakeprogramma “Van Bank Naar Bouw”

Start opleiding

Aangezien de opleiding grotendeels zelfstudie is, kan je er vanaf september 2021 mee starten op een door jouw gewenst moment.

Lestijden

Virtual Classrooms en praktijkdagen worden in gezamenlijk overleg bepaald.

Vervolgmogelijkheden

Je kan deze opleiding vervolgen met een niveau 4 BBL-opleiding zoals Technisch Leidinggevende Bouw, Werkvoorbereider Bouw of Uitvoerder Bouw & Infra. Met de opleiding Basis Bouwkunde op zak en jouw werkervaring (in EVC’s) krijg je zeker vrijstellingen bij deze opleidingen.

Opleidingskosten

De kosten van deze opleiding bedragen € 2.995,- inclusief leermiddelen, lesmateriaal en licenties.

Samengevat

  • Maatwerk opleiding van een half jaar;
  • Alleen leren wat je nodig hebt voor een vervolgstap;
  • Leren wat en wanneer je wilt, op de manier die voor jou het beste werkt;
  • Persoonlijke begeleiding.

Meer weten?

Wil je meer weten over zo’n kansrijke overstap en de opleiding? Kijk dan op de site van Bouwend Nederland.