Nieuwe opleidingen infratechniek voor volwassenen van start

Nieuwe opleidingen infratechniek

Goede vakmensen zijn nodig om Utrecht aardgasvrij te maken voor 2050.

In september 2021 begint Bedrijfsopleidingen van de TechCampus in Nieuwegein met twee infratechniek opleidingen; de 2-jarige opleiding Monteur gas-, water- en warmte-distributie, niveau 2 en de 3-jarige opleiding 1e Monteur gas-, water- en warmte-distributie, niveau 3. De opleidingen worden in samenwerking verzorgd met GOA Leidingtechniek.

Het Stadsakkoord Utrecht aardgasvrij is in juni 2020 getekend door zo’n 30 organisaties en bedrijven met het doel dat Utrecht in 2050 aardgasvrij is. Een onderdeel hiervan is het opleiden van monteurs voor de ondergrondse infratechniek en bovengenoemde participanten gaan zich daarvoor inzetten. 

De focus zal bij deze opleidingen liggen op warmte-distributie gezien de regionale doelstellingen voor het uitbreiden van warmtenetten. De lesdag zal in overleg met de bedrijven nog worden vastgesteld.   Met eerder behaalde certificaten zijn vrijstellingen mogelijk om de opleiding in te korten.

De bedrijfsopleidingen van ROC Midden Nederland vormen een onderdeel van Leven Lang Ontwikkelen. Met de infratechniek opleidingen biedt ROC Midden Nederland werkenden en werkzoekenden kansen om hun kennis en vaardigheden te (blijven) ontwikkelen. Daarmee houden ze de regie op hun loopbaan en hun leven zodat ze zich kunnen blijven ontplooien en hun eigen keuzes kunnen maken.

De infratechniek opleidingen zijn in het pand van het TechCampus op de Harmonielaan in Nieuwegein, een gebouw met professionele, moderne leer- en praktijkruimten. Het gebouw is goed te bereiken met openbaar vervoer en heeft gratis parkeerruimte. De praktijkdagen worden gegeven in de nog te realiseren werkplaats in Utrecht van GOA Leidingtechniek.

Wilt u meer weten over deze bedrijfsopleidingen? Mail of bel dan met Anton van der Lugt of 06 54 98 58 37. 

7 januari 2021
  • Bedrijfsopleidingen
  • ROC Midden Nederland