Doen wat nodig is: aanbod korte scholingstrajecten

verpleegkunde praktijkles

Veel organisaties worstelen in deze tijd met de vragen als: hoe speel ik met mijn organisatie in op nieuwe kansen en hoe houd ik mijn medewerkers up-to-date? Hoe behoud ik mijn medewerkers of juist hoe zorg ik dat mijn medewerkers een nieuwe uitdaging vinden?  Scholing op maat kan hierbij een instrument zijn. Hierbij is het belangrijk dat medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk opgeleid worden.

ROC Midden Nederland is actief in de regio op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen.  Zo participeren we actief in de crisismobiliteitsteams in de regio om mensen van werk naar werk te helpen, bijvoorbeeld voor de zorg. 

Ook ontwikkelen we divers aanbod om werkenden en werkzoekenden een training op maat aan te bieden. Mooie voorbeelden zijn hiervan zijn projecten als van Bank naar Bouw, waarin ROC Midden Nederland in samenwerking met Bouwend Nederland omscholingstrajecten op maat ontwikkeld voor medewerkers met een financiële achtergrond. Of ons aanbod voor de Gezondheidszorg waar in samenwerking met verschillende organisaties inmiddels 50 op de praktijk afgestemde modules ontwikkeld zijn, die los te volgen zijn, maar ook te combineren zijn tot certificaat of een diploma.  Een medewerker volgt dan niet een standaard programma. De kern is dat we kijken naar wat een medewerker in huis heeft en wat hij dan nog nodig heeft om de volgende stap te zetten.  Kortom doen wat nodig is.

Wilt u eens verkennen wat er voor uw organisatie mogelijk is aan scholing op maat, neem dan contact op met de accountmanager van uw branche.

13 januari 2021
  • Bedrijfsopleidingen
  • ROC Midden Nederland