Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Accountmanager in gesprek met werkgever
15 november 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Valideren: ‘leren wat nodig is’

Veel sectoren hebben een tekort aan personeel. Vragen als ‘hoe komen we aan voldoende, goed geschoolde medewerkers’ en ‘hoe zorgen we dat onze huidige werknemers duurzaam inzetbaar blijven’ leven bij veel bedrijven. Maar in deze krappe arbeidsmarkt is het niet wenselijk dat je medewerkers veel tijd ‘kwijt bent’ op de werkvloer vanwege scholing. ROC Midden Nederland biedt daarom flexibel onderwijs, maatwerktrajecten en we zorgen dat werkenden en werkzoekenden alleen ‘leren wat nodig is’.

Afbeelding

Gastvrouw helpt cliënt
14 november 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Scholing geeft zorgprofessionals verlichting en gastvrouwen erkenning

Santé Partners, VVT-organisatie in regio Utrecht en Arnhem, werkt geruime tijd samen met het Gezondheidszorg College van ROC Midden Nederland. Locatiemanager Mieke van Dijk zocht een oplossing voor de werkdruk die zorgprofessionals op twee locaties ervaren. De uitkomst van de samenwerking met ROC Midden Nederland leverde functiedifferentiatie op bij de gastvrouwen, waarbij een Leven Lang Ontwikkelen centraal staat. ‘De vraag die we aan ROC Midden Nederland stelden, was: kunnen jullie ons helpen bij het verlichten van de zorgtaken van onze verzorgenden?’

Afbeelding

Robin Verbocht als leidinggevende bij Kraakman
10 november 2022
  • Bedrijfsopleidingen

‘Hoe krijg ik mijn team aan zet, ook bij veranderprocessen?’

Robin Verbocht volgt momenteel de opleiding Leidinggevende mbo bij ROC Midden Nederland. Hij is zijn loopbaan gestart bij Kraakman, een organisatie in landbouw-, tuin- en parkmachines. Daar heeft hij zich van monteur ontwikkeld tot aftersales manager en bedrijfsleider. In dit interview vertelt hij over zijn loopbaanontwikkeling en wat de opleiding Leidinggevende mbo hem bracht.  

Afbeelding

Dick
18 oktober 2022
  • Bedrijfsopleidingen

‘Deze opleiding is het beste van twee werelden’

Het tekort aan personeel in de techniek- en duurzaamheidssector is groot. En werkgevers, werkenden en werkzoekenden in deze sector geven aan dat het bestaande scholingsaanbod intensief, duur en ‘schools’ is. Om hier constructief antwoord op te geven heeft de Tech Campus van ROC Midden Nederland besloten om samen met de NCOI de opleiding Technicus Mechatronica Systemen te flexibiliseren én personaliseren.

Afbeelding

Opleiden bij Eurofins
19 september 2022
  • Bedrijfsopleidingen

‘We willen graag meer uit onze samenwerking halen’

Eurofins, het laboratorium voor milieuonderzoek, is samenwerkingspartner en vast stagebedrijf van ROC Midden Nederland. Eén van de resultaten uit deze samenwerking is een intern opleidingstraject bij Eurofins. ‘Wij waren op zoek naar mbo-laboranten en die zijn schaars. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze eigen medewerkers op te leiden. Hiervoor moesten we op zoek naar een samenwerkingspartner.’ 

Afbeelding

Ondertekening initiatiefnemers Samenwerkingsverband Huisartsenverenigingen Utrecht
15 september 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Flexibel en ‘op maat’ zijinstromers tot doktersassistent opleiden

Vanaf september werken huisartsenverenigingen HUS, RegiozorgNu en UNICUM met ROC Midden Nederland samen om gezamenlijk doktersassistenten en triagisten op te leiden. ‘Aanleiding was het tekort aan stages en doktersassistenten,’ aldus initiatiefnemer Geert Philipsen (HUS).

Afbeelding

Bij GROEI telt kennis en ervaring mee!
24 februari 2022
  • Bedrijfsopleidingen
  • Welzijn College

Pilot met vrijstellingen van start: kennis & ervaring telt!

In samenwerking met ROC Midden Nederland biedt Kind & Co Ludens ervaren medewerkers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. In januari startte een eerste pilotgroep van 18 ervaren medewerkers met de op-maat-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. In mei start een tweede groep.

Afbeelding

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL
26 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL

Op donderdag 20 januari is Bedrijfsopleidingen Zakelijke Dienstverlening gestart met de 1- jarige mbo 4 pilot Leidinggevende XXL. De opleiding, gericht op volwassenen, maakt onderdeel uit van het project ‘Anders verantwoorden’ bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde
14 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Van Chef-kok naar junior werkvoorbereider bij Bloemendal Bouw

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde

Jeroen: “Ik werkte als chef-kok bij Theater Carré, maar in de reorganisatie i.v.m. corona werd ik boventallig. Toen ben ik gaan nadenken wat ik zou willen. Ik dacht er al langer over na om de horeca uit te gaan, omdat het fysiek ook best zwaar is.” Lees verder …