Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde
14 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Van Chef-kok naar junior werkvoorbereider bij Bloemendal Bouw

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde

Jeroen: “Ik werkte als chef-kok bij Theater Carré, maar in de reorganisatie i.v.m. corona werd ik boventallig. Toen ben ik gaan nadenken wat ik zou willen. Ik dacht er al langer over na om de horeca uit te gaan, omdat het fysiek ook best zwaar is.” Lees verder …

Afbeelding

Wilma van Genderen
25 november 2021
  • Bedrijfsopleidingen

‘t Slot Gameren: iedereen doet er toe

Ruimte voor ontwikkeling van medewerkers

Persoonlijke én professionele ontwikkeling van medewerkers is iets dat bij Wilma van Genderen, bestuurder bij zorgcentrum ‘t Slot in Gameren, hoog in het vaandel staat. Daarom geeft ze medewerkers alle ruimte om zich te blijven ontwikkelen via scholingstrajecten; of het nou om bij- of herscholing gaat. Een aantal van haar medewerkers volgt zo’n scholingstraject bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Spelende babies
10 november 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Interactief en on demand onderwijs voor zij- en doorstromers in de kinderopvang en onderwijsbranche

Interactief en on demand onderwijs voor zij- en doorstromers in de kinderopvang en onderwijsbranche

De kinderopvang en onderwijsbranche zitten in de knel. Het Drenthe College, ROC Midden Nederland, opleidingsorganisatie OPPstap en Kans2 hebben daarom de handen ineen geslagen. Dit schooljaar is gestart met de ontwikkeling van interactief en on demand onderwijs voor zij- en doorstromers in de kinderopvang en onderwijsbranche. Op deze manier spelen de samenwerkingspartners in op de groeiende behoefte aan innovatieve maatwerkopleidingen in deze branche.

Afbeelding

Carona van den Broek
16 augustus 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Werken in het vak waar haar hart écht van ging kloppen

Carona van den Broek (48) heeft de bbl-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4) gedaan. Met haar achtergrond als secretaresse kwam ze, via een omweg van kraamzorg, bijstand en veel vrijwilligerswerk, terecht bij het vak waar haar hart écht van ging kloppen: onderwijsassistent. Nu werkt ze met veel plezier in een basisschool in haar woonplaats Soest.

Afbeelding

Verzorgende IG Praktijkonderwijs
21 juli 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Opleiden op Maat

De zorg kampt met een tekort aan mensen en de coronacrisis maakt de druk op het personeel in onder andere de thuiszorg en in verzorgings- en verpleegtehuizen alleen nog maar groter. In 2022 wordt in de regio's Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort verwacht van 5.617 verzorgenden en verpleegkundigen (bron: Utrechtzorg). En de problemen zijn nog niet voorbij. Het tekort zal verder oplopen nu veel babyboomers stoppen met werken. Voor ROC Midden Nederland dé aanleiding om zij-instroomklassen te starten. Aan interesse gelukkig geen gebrek.

Afbeelding

Pedagogisch Interactief en on-demand onderwijs voor morgen
15 juli 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Interactief en on-demand onderwijs voor morgen

ROC Midden Nederland, Drenthe College en OPPstap Zorg en Welzijn bouwen samen aan interactief en on-demand onderwijs. Het idee is ontstaan om in te spelen op de groeiende behoefte aan innovatieve maatwerkopleidingen in de kinderopvang- en onderwijsbranche voor zij- en doorstromers.

Afbeelding

subsidie Gemeente Utrecht
14 juli 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Subsidieregeling gemeente Utrecht voor mbo-stages en leerbanen

In 2021 en 2022 komt vanuit de gemeente Utrecht €900.000,- beschikbaar voor werkgevers om mbo-stages en leerbanen te stimuleren. De subsidieregeling die werkgevers (arbeidsmarktregio Midden-Utrecht) kunnen aanvragen voor begeleiding van mbo-studenten staat vanaf vrijdag 9 juli open.

Afbeelding

Cecile Swennenhuis
6 juli 2021
  • ROC Midden Nederland
  • Bedrijfsopleidingen

Opleiding Praktijkopleider / Leercoach

"Een praktijkopleider coacht niet alleen de werkbegeleiders binnen een bedrijf, maar zorgt ook voor het opleidingsbeleid van de organisatie en uitvoering van opleidingen in het werkveld. Hoeveel bbl-studenten willen we? Hoeveel bol? Hoeveel zij-instroom? Welke nieuwe medewerkers moeten ingewerkt worden? Al deze opleidingsprocessen coördineren, dat hoort erbij." Aan het woord is Cecile Swennenhuis, docent van de opleiding en organisator en bewaker van de opleidingsprocessen.