Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
20 mei 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Samenwerking met Stedin Infratechniek

ROC Midden Nederland en Stedin hebben een een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het gezamenlijk opleiden van monteurs voor de infra-branche. Namens ROC Midden Nederland tekende Johan Spronk (voorzitter CvB) en Robert Koch (directeur Tech Campus Nieuwegein). Namens Stedin tekende Janneke Gökemeijer (directeur HR) en Hannelies Boelhouwer (manager Bedrijfsschool) de overeenkomst. De meerjarige samenwerking kent drie pijlers, te weten:

Afbeelding

Bij GROEI telt kennis en ervaring mee!
24 februari 2022
  • Bedrijfsopleidingen
  • Welzijn College

Pilot met vrijstellingen van start: kennis & ervaring telt!

In samenwerking met ROC Midden Nederland biedt Kind & Co Ludens ervaren medewerkers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. In januari startte een eerste pilotgroep van 18 ervaren medewerkers met de op-maat-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. In mei start een tweede groep.

Afbeelding

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL
26 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL

Op donderdag 20 januari is Bedrijfsopleidingen Zakelijke Dienstverlening gestart met de 1- jarige mbo 4 pilot Leidinggevende XXL. De opleiding, gericht op volwassenen, maakt onderdeel uit van het project ‘Anders verantwoorden’ bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde
14 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Van Chef-kok naar junior werkvoorbereider bij Bloemendal Bouw

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde

Jeroen: “Ik werkte als chef-kok bij Theater Carré, maar in de reorganisatie i.v.m. corona werd ik boventallig. Toen ben ik gaan nadenken wat ik zou willen. Ik dacht er al langer over na om de horeca uit te gaan, omdat het fysiek ook best zwaar is.” Lees verder …

Afbeelding

Carona van den Broek
16 augustus 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Werken in het vak waar haar hart écht van ging kloppen

Carona van den Broek (48) heeft de bbl-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4) gedaan. Met haar achtergrond als secretaresse kwam ze, via een omweg van kraamzorg, bijstand en veel vrijwilligerswerk, terecht bij het vak waar haar hart écht van ging kloppen: onderwijsassistent. Nu werkt ze met veel plezier in een basisschool in haar woonplaats Soest.

Afbeelding

Verzorgende IG Praktijkonderwijs
21 juli 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Opleiden op Maat

De zorg kampt met een tekort aan mensen en de coronacrisis maakt de druk op het personeel in onder andere de thuiszorg en in verzorgings- en verpleegtehuizen alleen nog maar groter. In 2022 wordt in de regio's Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort verwacht van 5.617 verzorgenden en verpleegkundigen (bron: Utrechtzorg). En de problemen zijn nog niet voorbij. Het tekort zal verder oplopen nu veel babyboomers stoppen met werken. Voor ROC Midden Nederland dé aanleiding om zij-instroomklassen te starten. Aan interesse gelukkig geen gebrek.

Afbeelding

Pedagogisch Interactief en on-demand onderwijs voor morgen
15 juli 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Interactief en on-demand onderwijs voor morgen

ROC Midden Nederland, Drenthe College en OPPstap Zorg en Welzijn bouwen samen aan interactief en on-demand onderwijs. Het idee is ontstaan om in te spelen op de groeiende behoefte aan innovatieve maatwerkopleidingen in de kinderopvang- en onderwijsbranche voor zij- en doorstromers.

Afbeelding

subsidie Gemeente Utrecht
14 juli 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Subsidieregeling gemeente Utrecht voor mbo-stages en leerbanen

In 2021 en 2022 komt vanuit de gemeente Utrecht €900.000,- beschikbaar voor werkgevers om mbo-stages en leerbanen te stimuleren. De subsidieregeling die werkgevers (arbeidsmarktregio Midden-Utrecht) kunnen aanvragen voor begeleiding van mbo-studenten staat vanaf vrijdag 9 juli open.