Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Carona van den Broek
16 augustus 2021
 • Bedrijfsopleidingen

Werken in het vak waar haar hart écht van ging kloppen

Carona van den Broek (48) heeft de bbl-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4) gedaan. Met haar achtergrond als secretaresse kwam ze, via een omweg van kraamzorg, bijstand en veel vrijwilligerswerk, terecht bij het vak waar haar hart écht van ging kloppen: onderwijsassistent. Nu werkt ze met veel plezier in een basisschool in haar woonplaats Soest.

Afbeelding

Verzorgende IG Praktijkonderwijs
21 juli 2021
 • Bedrijfsopleidingen

Opleiden op Maat

De zorg kampt met een tekort aan mensen en de coronacrisis maakt de druk op het personeel in onder andere de thuiszorg en in verzorgings- en verpleegtehuizen alleen nog maar groter. In 2022 wordt in de regio's Utrecht, Amersfoort en Gooi en Vechtstreek een tekort verwacht van 5.617 verzorgenden en verpleegkundigen (bron: Utrechtzorg). En de problemen zijn nog niet voorbij. Het tekort zal verder oplopen nu veel babyboomers stoppen met werken. Voor ROC Midden Nederland dé aanleiding om zij-instroomklassen te starten. Aan interesse gelukkig geen gebrek.

Afbeelding

Pedagogisch Interactief en on-demand onderwijs voor morgen
15 juli 2021
 • Bedrijfsopleidingen

Interactief en on-demand onderwijs voor morgen

ROC Midden Nederland, Drenthe College en OPPstap Zorg en Welzijn bouwen samen aan interactief en on-demand onderwijs. Het idee is ontstaan om in te spelen op de groeiende behoefte aan innovatieve maatwerkopleidingen in de kinderopvang- en onderwijsbranche voor zij- en doorstromers.

Afbeelding

subsidie Gemeente Utrecht
14 juli 2021
 • Bedrijfsopleidingen

Subsidieregeling gemeente Utrecht voor mbo-stages en leerbanen

In 2021 en 2022 komt vanuit de gemeente Utrecht €900.000,- beschikbaar voor werkgevers om mbo-stages en leerbanen te stimuleren. De subsidieregeling die werkgevers (arbeidsmarktregio Midden-Utrecht) kunnen aanvragen voor begeleiding van mbo-studenten staat vanaf vrijdag 9 juli open.

Afbeelding

Cecile Swennenhuis
6 juli 2021
 • ROC Midden Nederland
 • Bedrijfsopleidingen

Opleiding Praktijkopleider / Leercoach

"Een praktijkopleider coacht niet alleen de werkbegeleiders binnen een bedrijf, maar zorgt ook voor het opleidingsbeleid van de organisatie en uitvoering van opleidingen in het werkveld. Hoeveel bbl-studenten willen we? Hoeveel bol? Hoeveel zij-instroom? Welke nieuwe medewerkers moeten ingewerkt worden? Al deze opleidingsprocessen coördineren, dat hoort erbij." Aan het woord is Cecile Swennenhuis, docent van de opleiding en organisator en bewaker van de opleidingsprocessen.

Afbeelding

Sander Westra Monteur Zonnepanelen
23 juni 2021
 • ROC Midden Nederland
 • Bedrijfsopleidingen

Van sous chef naar monteur zonnepanelen

Waarom omscholen?
Ik was sous chef in Amsterdam in hotel Conscious in het Westergasfabriek gebied. Ik werkte bij het restaurant van het hotel, genaamd Bar Kantoor. Ik was daar drie jaar in dienst, en had daarvoor een mbo 2 opleiding tot basiskok gedaan in Amsterdam.

Afbeelding

Cara Stekelenburg, Stekelenburg Glas
17 mei 2021
 • Bedrijfsopleidingen
 • ROC Midden Nederland

Duurzame inzetbaarheid in de glashandel

In de glasbranche verandert er veel en normen en richtlijnen worden continu aangescherpt. Nog niet zo lang geleden werden huizen gewoon met enkel glas gebouwd. Tegenwoordig moeten twee- en drievoudig isolatieglas met isolerende gassen en extra isolerende Low-E coatings gebruikt worden om de isolatiewaarde en daarmee gepaard gaande energiebesparing te verhogen. Eenzelfde ontwikkeling is er te zien in de wet- en regelgeving rond veiligheidsbeglazing.

Afbeelding

Welzijn College en Kans 2 bundelen de krachten
24 maart 2021
 • Bedrijfsopleidingen
 • Welzijn College
 • ROC Midden Nederland

Welzijn College en Kans 2 bundelen de krachten

En ontwikkelen samen nieuwe modules voor pedagogische professionals die nog beter willen worden in hun vak. Met actuele casuïstiek, ontwikkeld in nauwe samenwerking met de praktijk. Uiteraard flexibel; met een ideale blend van e-learning en (online) lessen en vanuit de ervaring van de deelnemers.  De modules worden afgerond met een officieel Mbo-certificaat.

Afbeelding

Cedeo erkenning
18 maart 2021
 • Bedrijfsopleidingen
 • ROC Midden Nederland

Cedeo-erkenning weer verlengd

Ruim 90% van de ondervraagde klanten geeft een score van 4 of hoger (tevreden tot zeer tevreden)

Ook nu behalen we een zeer hoge score (ruim 90%) op kwaliteit en klanttevredenheid en is de Cedeo-erkenning weer met twee jaar verlengd. Cedeo onderzoekt tweejaarlijks de kwaliteit van de Bedrijfsopleidingen ROC Midden Nederland. Het onderzoek wordt uitgevoerd onder opdrachtgevers.