Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

Afbeelding

Kortere, baangerichte scholing in de IT
12 juli 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Kortere, baangerichte scholing in de IT

Leven Lang Ontwikkelen is een programma van ROC MN gericht op het breder, flexibeler en beter aanbieden van om- en bijscholing voor volwassenen. Maar ‘leven lang ontwikkelen’ is ook de maatschappij brede ontwikkeling die we zien, waarbij medewerkers na hun initiële opleiding zichzelf scholen in kennis en vaardigheden die zij nodig hebben. Altijd blijven leren. In dit kader werkt ROC Midden Nederland samen met andere onderwijsinstellingen; om gezamenlijk een goed en passend antwoord te bieden op de behoefte aan goed geschoold personeel op de arbeidsmarkt.

Afbeelding

Joost en Desiree
11 juli 2022
  • Bedrijfsopleidingen

We hebben allemaal een “ROC-brede pet” op.

Een van onze belangrijke kenmerken is dat we niet alleen een breed palet aan scholing bieden, al dan niet in maatwerk of korte trajecten, maar dat wij eenvoudig in staat zijn om over de grenzen van een branche of vakgebied mee te denken of adviseren.

Afbeelding

 Dutch Health Week voor Future Care Lab
11 juli 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Succesvolle Dutch Health Week voor Future Care Lab

Bezoekers van de Dutch Health Week, hét event voor gezondheid en zorg (16 juni 2022) in de Jaarbeurs, konden niet om de mega-stand van ROC Midden Nederland heen. Studenten en zorgprofessionals konden in de Beleefstraat en het mobiele Future Care Lab ervaren hoe handig slimme techniek in de zorg kan zijn. 'Ik wil dat al onze medewerkers dit gaan zien,' zegt Kees Vanger van Noorderbreedte, organisatie voor ouderenzorg in Friesland.

Afbeelding

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst
20 mei 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Samenwerking met Stedin Infratechniek

ROC Midden Nederland en Stedin hebben een een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het gezamenlijk opleiden van monteurs voor de infra-branche. Namens ROC Midden Nederland tekende Johan Spronk (voorzitter CvB) en Robert Koch (directeur Tech Campus Nieuwegein). Namens Stedin tekende Janneke Gökemeijer (directeur HR) en Hannelies Boelhouwer (manager Bedrijfsschool) de overeenkomst. De meerjarige samenwerking kent drie pijlers, te weten:

Afbeelding

Bij GROEI telt kennis en ervaring mee!
24 februari 2022
  • Bedrijfsopleidingen
  • Welzijn College

Pilot met vrijstellingen van start: kennis & ervaring telt!

In samenwerking met ROC Midden Nederland biedt Kind & Co Ludens ervaren medewerkers de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. In januari startte een eerste pilotgroep van 18 ervaren medewerkers met de op-maat-opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. In mei start een tweede groep.

Afbeelding

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL
26 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Succesvolle aftrap pilot Leidinggevende XXL

Op donderdag 20 januari is Bedrijfsopleidingen Zakelijke Dienstverlening gestart met de 1- jarige mbo 4 pilot Leidinggevende XXL. De opleiding, gericht op volwassenen, maakt onderdeel uit van het project ‘Anders verantwoorden’ bij ROC Midden Nederland.

Afbeelding

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde
14 januari 2022
  • Bedrijfsopleidingen

Van Chef-kok naar junior werkvoorbereider bij Bloemendal Bouw

Jeroen Lauffer (42) volgt de opleiding Basis Bouwkunde

Jeroen: “Ik werkte als chef-kok bij Theater Carré, maar in de reorganisatie i.v.m. corona werd ik boventallig. Toen ben ik gaan nadenken wat ik zou willen. Ik dacht er al langer over na om de horeca uit te gaan, omdat het fysiek ook best zwaar is.” Lees verder …

Afbeelding

Carona van den Broek
16 augustus 2021
  • Bedrijfsopleidingen

Werken in het vak waar haar hart écht van ging kloppen

Carona van den Broek (48) heeft de bbl-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4) gedaan. Met haar achtergrond als secretaresse kwam ze, via een omweg van kraamzorg, bijstand en veel vrijwilligerswerk, terecht bij het vak waar haar hart écht van ging kloppen: onderwijsassistent. Nu werkt ze met veel plezier in een basisschool in haar woonplaats Soest.