corona

Coronavirus, actueel

De gezondheid en de veiligheid van onze studenten en medewerkers hebben onze hoogste aandacht. We volgen nauwlettend de richtlijnen van het RIVM en de Rijksoverheid.

We informeren studenten en onze leerbedrijven over actuele ontwikkelingen. Onze studenten ontvangen, indien nodig, een persoonlijke mail van de school en vinden alle informatie op Mijn ROC MN. We raden ouders aan met hun kind mee te kijken op deze studentenportal. 

We verzorgen ons onderwijs in nauwe samenwerking met het werkveld en houden stage- en leerbedrijven op de hoogte van actuele informatie.

Onze studenten mogen weer naar school!

15 januari 2022
Het kabinet heeft in de persconferentie van vrijdagavond 14 januari laten weten dat het hoger onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs vanaf maandag 17 januari weer volledig open kunnen, zie rijksoverheid.nl. Dat is goed nieuws!

We vinden het ontzettend fijn dat alle studenten weer naar school kunnen en hun klasgenoten kunnen ontmoeten. Het welzijn van onze studenten vinden we heel belangrijk. We zorgen de komende weken voor voldoende momenten dat studenten elkaar weer kunnen zien en spreken. Maar sommige medewerkers en studenten vinden het ook spannend. We vragen iedereen op school daarom ook om zich aan de basismaatregelen te blijven houden. 

(Aangescherpte) maatregelen

  • Houd je aan de basisrichtlijnen. Dus alle hygiënemaatregelen, thuisblijven bij klachten die passen bij corona en geregeld zelftesten gebruiken. Samen zorgen we ervoor dat iedereen zich prettig en veilig voelt op locatie.
  • Binnen draag je altijd een mondkapje tijdens verplaatsing én wanneer je ergens zit of staat. Dus ook in kantines, theorielessen en bij instructie. Behalve bij eten en drinken of als het dragen van een mondkapje niet kan bij een onderwijsactiviteit. Liefst een wegwerpmondkapje (type 2).
    We begrijpen dat deze maatregel van iedereen heel veel vraagt. Laten we er met elkaar ons zo goed mogelijk aan houden, dan kan de maatregel hopelijk ook weer snel verdwijnen.
  • De quarantaineregels zijn veranderd. Houd de quarantaineregels daarom goed in de gaten! Bij twijfel doe je de quarantainecheck.

Studenten kunnen eventuele vragen bespreken met de studentcoach/trajectbegeleider.

Meer info?
Zie de website van de Rijksoverheid