Verpleegkunde

Kosten en betaling

Voor een volledig examen betaalt u € 450,- examengeld. Indien u een onvoldoende resultaat op één examenonderdeel wilt overdoen en voldoet aan de onderstaande voorwaarden, dan geldt een aangepast tarief van € 295,-.

De betaling dient uiterlijk drie weken voor het examen door ons ontvangen te zijn. Indien het bedrag niet op tijd is bijgeschreven, ontvangt u geen uitnodiging en kunt u niet deelnemen aan het examen. U ontvangt geen betalingsherinnering. 
Na het invullen van het aanmeldingsformulier zijn er drie mogelijkheden om het examengeld te voldoen:

U betaalt zelf per IDeal
Indien u zelf het examen betaalt, krijgt u na de aanmelding de mogelijkheid om door middel van Ideal te betalen. Zodra u het gehele betalingsproces heeft doorlopen, ontvangt u een bevestiging per e-mail met kopie factuur.

Uw werkgever betaalt
Indien uw werkgever uw examen betaalt, dan vult u na het aanmelden de werkgevergegevens volledig in en ontvangt de werkgever een factuur. Zodra de factuur is voldaan is uw inschrijving definitief.

Het CIBG betaalt 
Deelnemers die zich eerst hebben gemeld bij het CIBG, betalen aan het CIBG. U kunt zich dan inschrijven voor het examen met het nummer dat u van het CIBG heeft ontvangen. Dit nummer is éénmaal geldig.

Voorwaarden

Uw inschrijving wordt definitief nadat betaling is voldaan. U wordt automatisch uitgenodigd voor het examen. Deze uitnodiging ontvangt u circa twee weken voor het examen waarvoor u zich heeft opgegeven.

Het examen kan na afloop worden ingezien. U wordt geïnformeerd over de data waarop deze mogelijkheid wordt geboden. Op het uitslagenformulier wordt aangeven voor welk onderdeel of onderdelen u een voldoende of onvoldoende gescoord heeft. Indien het examen op beide onderdelen met een onvoldoende wordt beoordeeld, kunt u zich opnieuw inschrijven voor het volledige examen. 

Verpleegkunde

Onvoldoende op één onderdeel?

Voor de examens die vanaf 9 september 2017 zijn gemaakt geldt dat, indien u op één onderdeel onvoldoende heeft gescoord, de mogelijkheid bestaat om in te schrijven voor alleen dit onderdeel. Het nieuwe examen dient plaats te vinden binnen een half jaar na het behalen van het voldoende onderdeel.  Er bestaat geen (kosteloze) herkansingsmogelijkheid. 

Heeft u na het lezen van de informatie over het examen en de antwoorden bij de veel gestelde vragen nog vragen dan kunt u deze mailen naar BIG Herregistratie of bellen tijdens het spreekuur.

Verpleegkunde

Heeft u nog vragen