Verpleegkundige

Examen

Het examen bestaat uit een meerkeuzetoets over de generieke kennis en een meerkeuzetoets waarin u de kennis uit de generieke modulen toepast op een branche. De branches waaruit gekozen kan worden zijn:

  • AGZ (Ziekenhuis)
  • GGZ (Geestelijke gezondheidzorg)
  • GHZ (Gehandicaptenzorg)
  • VVT (Verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg)

De keuze voor de branche is vrij. Er wordt geen aantekening gemaakt op het te behalen Periodiek Registratie Certificaat. De beschikbare tijd voor het afleggen van het generieke examen is twee uur en voor het branchespecifieke examen anderhalf uur.

Voor wie is dit examen bedoeld?

A: voor verpleegkundigen die niet voldoen aan de door het ministerie vastgestelde criteria voor herregistratie en toch ingeschreven willen blijven in het BIG-Register.

B: U bent een verpleegkundige en hebt een diploma in het buitenland behaald, dan dient u mogelijk te worden ingeschreven door de CIBG. De Advieswijzer van het CIBG geeft u de benodigde informatie.
 

Toelatingseisen voor het examen

A: U bent verpleegkundige en voldoet niet aan de eisen die door het ministerie zijn gesteld. Dan dient u in het bezit te zijn van:

  • Een diploma A, B of Z verpleegkunde
  • Het diploma HBO-V Verpleegkundige
  • Het diploma MBO Verpleegkundige (niveau 4) volgens de kwalificatiestructuur vanaf 1997
  • Een BIG-registratie(nummer). Indien u uw BIG-registratienummer niet meer weet, kunt u dit opvragen bij het BIG-register. Mocht u zich na het behalen van uw diploma nooit hebben laten inschrijven in het BIG-register, dan raden wij u aan ook contact op te nemen met het BIG-register. Alleen zij kunnen beoordelen of u in het bezit bent van een diploma waarmee u ingeschreven kunt worden bij het BIG-register.

B: Verpleegkundigen met een diploma uit het buitenland:
U bent een verpleegkundige en hebt een diploma in het buitenland behaald, dan dient u mogelijk te worden ingeschreven door de CIBG. De advieswijzer van het CIBG geeft u de benodigde informatie.

Zelfevaluatie/zelfscan

Bent u voldoende op de hoogte van de vakkennis? U kunt eerst een zelfevaluatie BIG-herregistratie doen voordat u zich aanmeldt!

Voorwaarden

Uw inschrijving wordt definitief nadat betaling is voldaan. U wordt automatisch uitgenodigd voor het examen. Deze uitnodiging ontvangt u circa twee weken voor het examen waarvoor u zich heeft opgegeven.

Locatie

Het examen wordt uitgevoerd op een locatie in Midden Nederland.

Heeft u een vraag?